Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 21.07.2013.
20:55
b92.net A
Naučna zajednica već duže vreme zazire od proučavanja NLO-a, a sami naučnici oklevaju da pričaju o svojim stavovima i verovanjima po pitanju neobjašnjenih vazdušnih fenomena.
Ponedeljak 22.07.2013.07:45
Alo su "oni" stvarno tu, postoje dve verzije zašto ne znamo još ništa o njima : ili još nismo duhovno spremni, ili nisu tu sa dobrim i plemenitoim namerama.
Petak 18.10.2013.02:30
1."(NLO)..su definitivno rezultat znanja i veštine znatno naprednije tehnologije“, izjavio je fizičar Erik Dejvis. - Cije tehnologije? A to je i opet samo - tvrdnja. Gde su dokazi? 2. "On (Dejvis) je svestan percepcije javnosti, koja je uglavnom zasnovana na stavovima skeptika..." - Naprotiv, percepcija danasnje javnosti je zasuta stavovima onih koji veruju u NLO kao produkt vanzemaljske inteligencije. 3. "Nauka je bazirana na otvorenom razmišljanju i preispitivanju stvari. Ne bi trebalo da se podsmevamo ljudima." - Tacno, slazem se. Ali, pravi naucnik ISPITUJE pojave i ne obazire se na prepreke. Primer su i Galilej, i Kopernik... i mnogi.
Petak 18.10.2013.02:39
4. "Naučnici bi trebalo da se vrate naučnim metodama kako bi proučavali stvari koje su nepoznate i neobične..." - Tako je: da se vrate naucnim metodama. Nikako spekulacijama i nedokazanim nagadjanjima, kao doticni Erik Dejvis. 5. ""Postoje naučnici koji su svesni dokaza i podaci koji su nepobitni. Sve je dodatno potvrđeno forenzičkim tehnikama i metodologijom." - Kojih dokaza? Kojih podataka koji su "nepobitni"? Sta je potvrdjeno? I opet nista konkretno da procitamo, ponajmanje neki "nepobitni dokaz koji je potvrdjen"! 6. "Medjutim... Ne plaši ih tema, već prezir profesionalnih kolega. Njihova karijera mogla bi da se završi ukoliko bi dobili negativan publicitet." - Znaci, naucni kukavicluk.
Petak 18.10.2013.02:45
Da su se ljudi iz proslosti koji su se naucno bavili prirodom i svetom koji ih okruzuje bojali za svoju karijeru ili zazirali od "prezira profesionalnih kolega", nikada nauka ne bi ni napredovala. Oduvek je bilo da su nova otkrica i rad na njima skopcana sa mnostvom drustvenih i institucionalnih prepreka. Neka danasnji naucnici slede svoj put, bez obzira na "negativne" reakcije okoline. Ako su naucnici i smatraju da su na dobrom tragu, neka marljivo rade i pokazu rezultat svojih naucnih saznanja. Ne samo da ne bi imali los publicitet, nego bi postali poznati, a verovatno i nagradjivani. Naravno, ako naucno dokazu svoj rad.
Petak 18.10.2013.02:58
7. "U pitanju nije prihvaćeno polje istraživanja i ne možete... da tražite finansijska sredstva od odgovarajućih institucija". - Dakle, ne postoji slobodan istrazivac, niti njegov naucnicki entuzijazam i dovitljivost. Sve je na "prihvatanju", odobrenju i finansiranju neke "institucije". Ovo su izgovori. Slicno onim ljudima koji nedostatak para navode kao razlog sto ne stvaraju potomstvo. 8. „U pitanju je vojna tema. ... U pitanju nisu prirodni fenomeni, a to je ono što nauka proučava“, zaključuje Dejvis. - Krajnje neubedljiv zakljucak. Sve moze da bude predmet naucnog proucavanja. I samo ljudsko drustvo je prirodni fenomen. Bili bi to i vanzemaljci. Ako postoje. Gde su NAUCNI dokazi?

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)